Kassile otsasõitmine tõi mehele kriminaalmenetluse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armastatud kassi Rambo kaotanud Margo Kuiv oma lemmiku haual.
Armastatud kassi Rambo kaotanud Margo Kuiv oma lemmiku haual. Foto: Kristjan Teedema

Paar nädalat tagasi kirjutas Postimees.ee Tartumaal Laeva alevikus aset leidnud juhtumist, kus kohalik jahimees ajas alla naabrimehe kassi ja jättis ta surema. Loom, silm koljust rippumas ja kärbseid täis, piinles teepervel 14 tundi valude käes. Nüüdseks on juhtum jõudnud kriminaalmenetluseni.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas Postimees.ee´le, et kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb looma julma kohtlemist. Süüdimõistmisel saab sellise teo eest karistada trahviga.

Eesti Loomakaitse Liidu juht Heiki Valner rääkis, et kui tavaliselt nad politseid leitud korjuste puhul ja tunnistajate puudumisel lisatööga ei koorma, sest süüdlasi on peaegu võiamatu tabada, siis seekord oli teisiti.

«Selle juhtumi puhul oli kõik paigas - olid tunnistajad, kes olid nõus ütlusi andma, oli omanik, kes polnud rahul oma looma tapmisega ja oli olemas ka veterinaari lahkamisaruanne. Politseile serveeriti julmur nö kandikul ja oleks olnud äärmiselt veider, kui nad poleks menetlust alustanud,» märkis Valner.

«Loodetavasti väärtustab ka kohtunik kassi elu ja tema omaniku õigusi ning määrab sadistile väärilise karistuse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles