Kõva voodi muutis Kanteri selja kangeks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Liis Treimann

Homme kergejõustiku MMi kettaheite eelvõistlusel osalev Gerd Kanter kurtis, et sportlasküla kõva voodi muutis selja kangeks, ent kogenud atleet usub, et võistluses ei pea ta tervise pärast muretsema.

«Kõva voodi probleemi püüame lahendada kattemadratsi abil,» rääkis Kanter. Samas on selg suure mehe õrn koht. See andis tunda pärast Viljandi kuldliiga võistlusel heiteringis kukkumist. Ehmatuse elas Kanter üle ka MMile eelnenud treeningulaagris. «See tegi ärevaks, kuid tundub, et hullemaks midagi ei muutunud.»

Läbi terve tänavuse hooaja on Kanterit kimbutanud tehniline ebastabiilsus. Viimastel treeningutel ongi ta tegelenud peamiselt nende probleemide lahendamisega. «Üritame probleeme välja juurida, veel eilne treening andis ühe uue lahendi,» märkis Kanter. «Loodame, et erinevate probleemide jaoks on lahendused olemas.»

Samas viibib Kanter mõneti teadmatuses. Tavapärast kontrollvõistlust ei õnnestunud Koreas korraldada, loobuti ka spetsiaalsest kontrolltreeningust. Vaatamata kõigele kinnitas olümpiavõitja ja eksmaailmameister, et vaim on võistluseks valmis.

Medaliheitluses peab aga maailma hooaja edetabelis kaheksandat kohta hoidev mees arvestama suure hulga konkurentidega. Nende seisundile pole ta enne võistlust suurt tähelepanu pööranud.

«Tihti on sportlastega selline asi, et kui väga palju hala, siis see tähendab head vormi,» nentis Kanter. «Pärast seda, kui Malachowski rääkis kaks päeva enne Berliini MMi võistlust, et näpp on haige ja parema meelega sõidaks ta kohe koju, kuid sisuliselt esimesel katsel heitis isikliku rekordi, on raske konkurentide juttu tõsiselt võtta.»  

Meeste kettaheite eelvõistlus peetakse homme hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles