Paisu purunemise tõttu jäi Tšetšeenias vee alla üle 600 majapidamise

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine kannab oma asju kõrgemasse kohta, kuhu jõevesi ei ulatu. Sunža jõel Groznõi lähistel purunes tulvavee tõttu pais ja vesi ujutas üle enam kui 600 majapidamist.
Naine kannab oma asju kõrgemasse kohta, kuhu jõevesi ei ulatu. Sunža jõel Groznõi lähistel purunes tulvavee tõttu pais ja vesi ujutas üle enam kui 600 majapidamist. Foto: SCANPIX

Tšetšeenias Groznõi lähistel andis tulvavete tõttu järele Sunža jõele ehitatud pais, mistõttu ujutas vesi Voiskovo asulas üle enam kui 600 majapidamist.

Ohupiirkonnast evakueeriti ligi 2500 inimest, kes RIA Novosti andmetel paigutati Groznõis kahte ühiselamusse ja kahte koolimajja. Mõned läksid ajutiselt elama sugulaste juurde.

«Eriolukordade ministeeriumi töötajad päästsid ära 20 inimest, tõid neid katustelt alla ja toimetasid eemale paatidega. Vigastatuid ega hukkunuid pole. Me loodame, et üleujutuse kõrghetk on juba möödas. Meil olevate andmete järgi näitab veetase alanemise märke,» rääkis ajakirjanikele ministeeriumi Tšetšeenia haldusüksuse asejuht Ruslan Abazov.

Tšetšeenias on sadanud paduvihma paar ööpäeva, mistõttu tõusis vesi Sunža jões üle kallaste ja purustas Groznõi kaitseks jõele ehitatud paisu.

Kui eile kerkis vesi hüdroloogiaposti skaalal 560 sentimeetrini, siis öö jooksul on vesi alanenud kaks korda, taseme vajudes 280 sentimeetri märgini, teatas eriolukordade ministeeriumi Tšetšeenia haldusüksus.

Eile õhtul õnnestus spetsialistidel paisu tekkinud lõhed kinni panna ja alustati vee väljapumpamist üleujutatud aladelt. Täna hommikul pumpamistööd jätkuvad.

Üleujutuse videot näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles