Lennuakadeemia alustab õppeaastat uues hoones

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Lennuakadeemia uue peamaja avamine.
Eesti Lennuakadeemia uue peamaja avamine. Foto: Margus Ansu / Postimees

Reedel avati Ülenurmel Eesti Lennuakadeemia uus propellerikujuline õppehoone. Kuigi siin-seal ripuvad seintest välja juhtmeotsad ja üksjagu siseviimistlustöid on veel ees, peetakse tänavune avaaktus esimest korda kooli päris enda majas.

«Kõigil on väga hea meel, sest seda võimalust on oodatud väga pikka aega ja võib-olla väga ei usutudki,» ütles lennuakadeemia rektor Jaan Tamm. «Räägiti, aga ometi midagi ei juhtunud.»

Ootusi suurendas seegi, et 1993. aastal asutatud ja Eestis ainsana lennundusharidust pakkuv akadeemia on algusest peale õppetööd korraldanud teiste kõrgkoolide ruumides ja Ülenurmel lennujaama vabadel pindadel.

Kogu ehituskäiku hindas Tamm Harju keskmiseks, kuna lepingu järgi pidanuks hoone täielikult valmis saama juba aprillis. Üheks viivituse põhjuseks kujunes tõik, et algul Arco Ehitus OÜ kõrval peatöövõttu teinud Kristiine Ehitus OÜ sattus möödunud aastal kriminaaluurimise alla ja kõik kohustused jäid Arco Ehituse kanda.

«Sellegipoolest saime hakkama ja ma ei kurda,» märkis Tamm ja lisas, et kohati mõjutas ehitamist ka masu. «Siin läheduses on väga palju kohti, kus on mitu korda hankeid ümber mängitud, aga ikkagi on probleemid. Seega ma arvan, et me tulime veel hästi välja.»

Viimistlus võtab aega

Kuigi viimaste ehitusjärgsete iluvigade silumiseks ja kõigi seadmete paigaldamiseks kulub veel aega, kinnitas Tamm, et lennuakadeemias hakkab õppetöö täistuuridel pihta esimesest septembrist.

«Praegu on tegemist veel küll, sest sisustamisega tuleb kõvasti vaeva näha,» möönis ta ja kinnitas, et peatselt lõpetatakse ka töösabad ja vahetatakse välja ehituse käigus ajutiselt paigaldatud konstruktsioonid.

Peale uue õppehoone avati laupäeval lennujaama terminalis ka angaar, kus hakkavad oskusi omandama hooldemehaanikud. Tamme sõnul on heade õppetingimuste kõrval tähtis, et tudengid uued ruumid omaks võtaks ja õppetöö sujuvalt pihta hakkaks.

«Tahaks, et heas mõttes rutiin, mis oli vanas majas, ka siin käima läheks – kõigi õppevõimaluste ärakasutamine, auditooriumide ja õppekabinettide avastamine ja arusaamine, kuidas miski toimib,» loetles ta.

Õppurid leiavad töö

Lennuakadeemia lõpetanud piloote, hooldusmehaanikuid, lennuteenindajaid ja lennundusettevõtete juhte pärast rakenduskõrghariduse omandamist tööpuudus ei ähvarda. Seda kinnitasid nii lennuakadeemia rektor kui mitu reedesel avamisel käinud tudengit.

«Meie inimestel ei ole kuskil raskusi tööd saada. Alati on neid, kes virisevad ja kellel on midagi endal viga, et tööd ei saa, aga üldiselt seda probleemi ei ole,» toonitas Tamm, kelle sõnul süstib muu hulgas optimismi ka uudis Briti lennufirma Flybe Tartusse tuleku kohta.

«Kindlasti oli see positiivne uudis, see näitab, et Tartu vastu on huvi ja see huvi parandab meie kõigi võimalusi,» lausus ta.

29.–31. augustini on lennundusettevõtete töötajail ja teistelgi võimalik osa võtta lennuakadeemia uut õppehoonet ja õpetatavate erialade arengut tutvustavatest loengutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles