Välisminister Paet kohtus Taani kroonprints Frederikuga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kroonprints Frederik.
Taani kroonprints Frederik. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet kohtus täna õhtul Kopenhaagenis Amalienborgi lossis Taani kroonprints Frederikuga, et tähistada 20 aasta möödumist Eesti, Läti ja Leedu iseseisvuse taastamisest.

Välisminister Paet pidas Eesti, Läti ja Leedu nimel kõne, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Paeti sõnul ei ole Eesti, Läti, Leedu ja Taani vahelised suhted jäänud pidama pelgalt ajalooliste seikade ülestähistamiste ning vormiliste otsuste juurde, viimased möödunud kaks aastakümmet on toonud igapäevaellu nähtavaid tulemusi.

«Meie riikide ja kogu põhjamaade piirkonna tihe koostöö on olnud edukas poliitiliselt, majanduslikult ja kultuurivallas aga ka teistes valdkondades,» märkis välisminister Paet. «Olen veendunud, et tihedad sidemed on just põhjuseks, miks meie piirkond on Euroopas oma arengus üks dünaamilisemaid. Ainult lähedase koostöö jätkumine edaspidigi tagab meie majandustele konkurentsivõime, ühiskondadele vabaduse ning ühistele huvidele ja väärtustele kaitse,» lisas välisminister Paet.

Taani Kuningriik oli Islandi järel teine riik, mis 1991. aasta augustis taasiseseisvunud Eesti Vabariigiga suhted taastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles