Rohke eurotoetuse toel uuenenud kutseõppekeskus avab oma õppelaborite kompleksi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna teeninduskoo

Eesti üks suuremaid toitlustus- ja teenindusvaldkonna kutseõppekeskusi, Tallinna Teeninduskool avab algaval nädalal õppetööks oma uue õppelaborite kompleksi, kus on Euroopa Liidu toetusrahadega renoveeritud pinda üle 10 000 ruutmeetri ja mis loob senisest oluliselt kvaliteetsemad ja mitmekülgsemad õppimisvõimalused.

Lasnamäe veerel asuvas Teeninduskoolis on renoveerimise tulemusena valminud 10 uut õppelaborit, mitmed tavaklassiruumid ja õppetööks vajalikud abiruumid, vahendas kooli pressiesindaja.

Rajatud on kaasaegsed, mõnes valdkonnas Euroopa kutsehariduse tipptasemel õppeseadmetega koka-, pagari-, kondiitrilaborid, puhastusteeninduse ja kelneriõppe laborid ning õpperestoran. Eestis esmakordselt seatakse kooli õppekauplus, mis imiteerib väikest kaubanduskeskust oma minibutiikide ja selvekauplusega. Samuti rajati õppekorpusesse spordi- ning aeroobikasaal, õpetajatoad, raamatukogu ja muud vajalikud abiruumid.

2009. aasta kevadel alanud ehitustööde kogumaksumuseks oli planeeritud üle 10,8 miljoni euro (164 miljonit Eesti krooni), millest ligi 2,23 miljonit eurot investeeritakse kaasaegsetesse õppeseadmetesse ning hoone sisustusse. Uue õppekorpuse renoveerimise projekti on toetanud Euroopa Regionaalarengufond ja Eesti riik toetusmeetme «Kutseõppeasutuste õppekeskkonna kaasasjastamine» kaudu. Hoone renoveerimisprojekti autor on arhitekt Maarja Nummert ja ehitajaks oli OÜ Astlanda Ehitus. Projekti
teostamiseks viidi läbi viis rahvusvahelist avatud hanget ning üle kümne riigisisese hanke.

Tallinna Teeninduskool ehk Teko on Põhja-Eesti suurim oma valdkonna kutsekool, kus on võimalik kas põhi- või keskhariduse baasil õppida koka, müüja, pagar-kondiitri, majutus- ja hotelliteenindaja, müügikorraldaja ning puhastusteeninduse erialal. Tallinna Teeninduskool on välja kasvanud mitmest väiksemast kutseõppeasutusest, sealhulgas ENSV kaubandusministeeriumi õppekombinaadist, mis tegutses aastatel 1945–1960. Aastatel 1998–2002 kandis kutsekool Tallinna Majaka Teeninduskooli nime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles