Kohus tunnistas õpilasi nuhelnud Raatuse gümnaasiumi endise õpetaja süüdi

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raatuse kool.
Tartu Raatuse kool. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus tunnistas 12. augustil süüdi õpilaste kallal füüsilist vägivalda tarvitanud Raatuse gümnaasiumi endise algklasside õpetaja Rita Kriisa ning määras talle 1278 euro suuruse karistuse.

Süüdistuse järgi kasutas Rita Kriisa alaealiste õpilaste vastu füüsilist vägivalda kaheteistkümnel korral.

Viiel korral võttis ta õpilastel kõrvast kinni ja sakutas ning seitsmel korral lükkas kannatanutel käega kuklast pea vastu lauda.

Kõik 12 episoodi olid seotud 2. klassi õpilastega.

Karistusseadustiku paragrahvi 121 järgi saab sellise teo eest määrata rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistuse. Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme teatel oli tegu kokkuleppemenetlusega.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Raul Heido ütles, et Kriisa ennast süüdi ei tunnistanud, kuid nõustus rahalise karistusega.

«Kehtivate reeglite järgi ei peagi kokkuleppemenetluses isik ennast süüdi tunnistama. Ta ütles, et pole seda teinud, ja arvas, et see on kellegi kättemaks,» selgitas Heido.

Prokuratuur algatas kriminaalasja pärast seda, kui Postimees avaldas selle aasta veebruaris koolis toimunu kohta artikli.

Kooli direktor Toomas Kink ütles toona, et ei teavitanud juhtumist politseid, kuna pidas nõu juristiga ja üheskoos leiti, et selle järele pole vajadust. Õpetaja aga kirjutas lahkumisavalduse.

«Siin võib kindlasti süüdistada kooli juhtkonda, sest ma olen enam kui kindel, et kui see õnnetu lapsevanem poleks Postimeest teavitanud, ei oleks ka mingit kriminaalasja tulnud. Aga tulemus on selline, et tuvastati 12 vägivallajuhtumit,» ütles prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles