Rice nõudis Pakistanilt koostööd

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indiasse eelmise nädala terrorilaviini tõttu pingeid maandama saabunud USA riigisekretär Condoleezza Rice kutsus ka Pakistani võime kaasa aitama Mumbai rünnakute uurimisele.

Peaaegu paarisaja inimese elu nõudnud rünnakute täideviijad olid kõik väidetavalt Pakistanist pärit ning India on ähvardanud lahkuda viie aasta eest alustatud rahuprotsessist naabriga, kui sealne valitsus ei tegutse kiiresti veresauna korraldajate vastu, vahendas Reuters.

«Praegu on kõigil aeg teha koostööd ja teha seda läbipaistvalt, eriti on aga praegu Pakistanil aeg teha nii,» ütles ka Rice pressikonverentsil New Delhis.

«Pakistan peab tegutsema otsustavalt ja kiirelt ning tegema täielikult ja läbipaistvalt koostööd. See sõnum on saadetud ja saadetakse Pakistanile edasi,» rõhutas välisminister.

Pakistani president on samal ajal aga väljendanud meediale kahtlust India võimude väidete üle, et ainus ellujäänud ründaja oli kindlalt pakistanlane, sest selle kohta pole seni esitatud ühtki veenvat tõendit.

USA riigisekretär lühendas Indiasse sõitmiseks oma plaanipärast visiiti Euroopasse. Diplomaatiliste allikate sõnul kavatseb ta minna ka Pakistani sealsete liidritega kohtuma.

Mumbais on samal ajal vallandunud protestimeeleavaldused nii oma valitsuse vastu, kes ei suutnud terroriakte ära hoida, kui ka Pakistani seotuse vastu. Küünaldega käiakse tänaval ka teistes India suurlinnades.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles