Jaapani uus peaminister nimetatakse homme ametisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani demokraatliku partei liidrid. Vasakult kolmas on Yoshihiko Noda ja tema kõrval paremal endine peaminister Naoto Kan.
Jaapani demokraatliku partei liidrid. Vasakult kolmas on Yoshihiko Noda ja tema kõrval paremal endine peaminister Naoto Kan. Foto: SCANPIX

Jaapani valitsev demokraatlik partei valis täna oma uueks juhiks Yoshihiko Noda. Samm, mis suure tõenäosusega tähendab, et Noda valitakse homme Jaapani parlamendis ka riigi uueks peaministriks.

CNNi andmeil toimub homme Jaapani parlamendis hääletus tema peaministriks nimetamise üle. Hääletamine peaks peaministri toolile tooma just Noda, kuna demokraatlikul parteil on parlamendis selge enamus. Sellega oleks Noda Jaapani kuues peaminister viimase viie aasta jooksul.

54-aastane Noda täitis varem Jaapani rahandusministri ametit.

Analüütikud on arvamusel, et Nodat ootavad ees rasked ajad, kuna riik on endiselt tuumakriisist põhjustatud majanduskriisis. On ka arvamusi, et Noda ei suuda aastatki ametis vastu pidada, seda peamiselt madalast avalikkuse toetusest ja iganenud riigi poliitsüsteemist tulenevalt, vahendab Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles