Tootsen: Ilvese saatus sõltub rikutud sedelitest

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Tootsen
Toivo Tootsen Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Presidendivalimis jälgima tulnud keskerakondlasest endine riigikogu liige Toivo Tootsen pidas tänaseks võtmeküsimuseks selle, kas mõni Toomas Hendrik Ilvese toetuseks allkirja andnud saadik rikub tahtlikult oma sedeli ja nii kaotab Ilves toetushääli.

«Selleks tasuski täna kohale tulla,» ütles ta Postimees.ee’le napilt enne seda, kui riigikogu kogunes suurde saali istungile.

Tootseni sõnul on tõenäoline, et kogu keskfraktsioon hääletab Indrek Tarandi poolt, kuid teises pooles on isikuid, kes Ilvese tegevusega rahul pole.

Kas neid on aga nii palju, et 75st toetajast jääb järgi vähem kui 68, ongi Tootseni sõnul tänane võtmeküsimus.

Tema väitel pole ka põhjust karta, et Tarandi väljaütlemised Keskerakonna ja esimees Edgar Savisaare aadressil temalt hääli rööviksid.

Eesti poliitiline kultuur on tema sõnul lihtsalt selline, kus öeldaks välja teravusi, kuid hetk hiljem heidetakse need kõrvale ja liigutakse üheskoos edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles