Raid: Tarand keskparteilasi rohkem oma kultuuriruumi ei lase

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid
Juku-Kalle Raid Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liitu riigikogus esindav Juku-Kalle Raid leidis, et Keskerakonna ja Indrek Tarandi teed lähevad nüüd taas lahku.

«Keskerakonnal ei maksa mõelda, et nüüd, mil ta oli Keskerakonna kandidaat, siis edaspidi saavad nad tungida Indrek Tarandi kultuuriruumi. Ma arvan, et ta teeb selle väga varsti selgeks,» ütles Raid Postimees.ee’le riigikogu koridoris vahetult pärast presidendi äravalimist.

Raid ütles, et kuigi ta jalutas pea terve tänase päeva riigikogus ringi Indrek Tarandi seltskonnas, ei olnud tema üks neist kahest koalitsioonisaadikust, kelle häält Ilves ei saanud.

«Mina ei teinud kahte risti, mina valisin Ilvese ja minu vana sõber Tarand teadis seda algusest peale. Peale selle, Tarandil on aega,» viitas ta sellele, et Tarandil on võimalik uuesti presidendiks kandideerida.

Raid avaldas ka lootust, et Toomas Hendrik Ilvese teine valitsemisaeg saab olema parem kui eelmine. «Igal pool näitab ajalugu, et president saab teisel, oma viimasel valimisajal rohkem oma nägu näidata.»

Siiski oletas Raid, et vaevalt hakkab Ilves nüüd käituma nii aktiivselt, nagu Tarand soovis.

Raid kiitis ka seda, et kumbki pool ei saanud täpselt nii palju hääli, nagu oli esitajaid.

«Mulle meeldis, et kõik ei olnud sugugi poolt, oli kaks kahe ristiga ja üks kehtetu sedel. Muidu oleks pidanud elu lõpuni kannatama lolli möla teemal tagatubade käsk. Olekski imelik, kui oleks nii läinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles