Kriisikomisjon vaagis lumetormi õppetunde

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetorm Tallinnas 23. novembril 2008. a.
Lumetorm Tallinnas 23. novembril 2008. a. Foto: Peeter Langovits

Täna kogunenud valitsuse kriisikomisjon tegi kokkuvõtteid lõppevast aastast, pani paika uue aasta plaane ning vaagis hiljutise lumetormi õppetunde.

Valitsuse kriisikomisjon kuulas ära siseministeeriumi ülevaate elutähtsate teenuste
ja avaliku võimu ülesannete hetkeolukorrast.

Kriisikomisjon andis siseministeeriumile ülesande koostada elutähtsate teenuste toimepidevuse riskianalüüsi ja plaani koostamise metoodikad, mis tuleb esitada kriiskomisjonile tuleva aasta istungil.     

Kokkuvõtte valitsuse kriisikomisjoni 2008. aasta tegevusest esitas siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna juhataja Lauri Lugna.

Olulisemate otsustena kiitis kriisikomisjon tänavu heaks riikliku hädaolukordade riskianalüüsi ning täiendas kahte metoodikat: hädaolukorra riskianalüüsi koostamise metoodika ning hädaolukorra lahendamise kava koostamise metoodika.

Päästeamet sai kriisikomisjonilt suunise tõhustada haridusasutuste tuleohutusjärelevalvet ning kohustuse esitada edaspidi korra aastas Valituse kriisikomisjoni istungil vastavasisuline ülevaade.

Kohalikel omavalitsustel ja sotsiaalministeeriumil soovitas kriisikomisjon pöörata rohkem tähelepanu hoolekandeasutuste tuleohutusele.

Ülevaate tegevusest viimase lumetormi ajal andsid maanteeameti peadirektori asetäitja Koit Tsefels ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg.

Komisjon leidis, et tulevaste sarnaste olukordade puhul tuleks veelgi enam tõhustada elanikkonna teavitamist ning kaaluda avalike ürituste korraldamise edasilükkamist kriitilistes olukordades.

Ühtlasi leiti, et tuleks kaaluda, sarnaselt teiste riikidega, seaduste täiendamist selliselt, et ulatuslike lumetormide puhul oleks võimalik keelata suurte kaubaautode liikumine maanteedel.

Järgmine korraline kriisikomisjoni istung toimub 2009. aasta veebruari lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles