Treffner soovib pikendada kooliaastat 15. juunini

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Treffneri gümnaasium.
Tartu Treffneri gümnaasium. Foto: Aldo Luud/SL Õhtuleht

Tartu Treffneri gümnaasium palub linnavõimudelt luba, et pikendada kooliaastat 15. juunini. Tartu haridusjuhi Riho Raave sõnul oodatakse enne otsuse langetamist ka teiste koolide ettepanekuid.

«Me tahame pikendada õppeperioodi 15 juunini, et saaks teha loodussuunale välipraktikume ja õpilased saaksid oma 175 õppepäeva kätte,» selgitas Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer.

Õppeaastat on koolijuhi sõnul vaja pikendada, kuna alates sellest õppeaastast toimuvad inglise keele, matemaatika ja emakeele riigieksamid tööpäevadel. «Neil päevadel meil pole võimalust koolis tööd korraldada, kuna terve maja peab eksamite ajal olema vaikne, klassiruumid on hõivatud, õpetajad on eksamikomisjonides,» selgitas ta.

Ka soovib Treffneri kool anda oma õppuritele vabariigi aastapäeva paiku 27. veebruari vabaks, et õpilased saaksid pikal nädalavahetusel neli päeva puhata. «Oleme tähele pannud, et kolmas õppeveerand, mis hakkab pärast uut aastat, on suur ja pikk. Siis ollakse tihti haiged, lapsed on väsinud,» põhjendas ta kooli otsust.

Samas soovib Treffneri kool teha 23. detsembri koolipäevaks. «Kuna ministri määrus ütleb, et see on koolivaheaeg, siis me ei saa ilma volikogu nõusolekuta seda ise kuulutada õppetöö ajaks,» ütles Ojaveer.

Koolijuhi sõnul oli tal viimasel nõupidamisel oma kolleegidega sellest juttu ja ta tegi ettepaneku esitada see taotlus ühiselt. «Meil jäi kokkulepe, et kellel on soovi, see edastab selle haridusosakonnale,» rääkis koolijuht ja lisas, et hea oleks, kui ühtne kord kehtiks kõigile Tartu linna õppeasutuste gümnaasiumiosadele. «Ma põhikoolist ei räägi, sest seal on väga palju riigi poolt ette kirjutatud,» toonitas ta.

Treffneri kool saatis oma taotluse täna Tartu haridusosakonnale ära. «Me oleme võib-olla natuke hiljaks jäänud, ma ei eita seda, aga me oma õppetööd täna plaanime selles usus ja lootuses, et linn tuleb vastu, sest see tagaks selle, mis on gümnaasiumi astmes oluline ehk kvaliteedi,» sõnas Ojaveer.

«Treffneri gümnaasiumiga on sellest juttu olnud, aga kuna selle peab otsustama volikogu, siis otsustasime ka teiste koolide käest küsida,» ütles Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave. Raave sõnul toimub esimene volikogu istung 15. septembril, aga ilmselt lükkub otsuse langetamine siiski edasi oktoobrisse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles