Riskianalüüs: Saaremaa ei pea kaua elektrita vastu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Saare maakonna riskianalüüsi 2008. aasta kokkuvõte toob kõige tõenäolisemate ja ohtlikumate õnnetustena välja tulekahjud ning nendega kaasnevad plahvatused hoonetes, kus on igapäevaselt palju inimesi, elektri- ja sideliine murdvad tormid ning paljude vigastatutega avariid.

«Esmast tähelepanu pälvib piirkonna elektrienergia ja side pikaajaline katkemine, mille esinemise korral katkeb praktiliselt kogu ettevõtluse ja elutähtsate valdkondade tegevus maakonnas,» märgitakse eelmisel nädalal siseministeeriumile saadetud kokkuvõttes, kirjutas Oma Saar.

Samas tuuakse välja, et maakonnas puuduvad elektrigeneraatorid, mis oleksid strateegiliselt tähtsate objektide juures hädavajalikud. Iga omavalitsus peaks kaaluma varugeneraatorite soetamist.

Valmisolek puudub ka spetsiifiliste õnnetustega – epideemia, loomataud, laiaulatuslik keskkonnareostus – toimetulekuks.

Tuulte ja tormide tõttu mandriga laevaühenduse katkemise sageduseks tuuakse kokkuvõttes 2–5 korda aastas, millega tuleks piirkonna varustatuse koha pealt arvestada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles