Majaka rammimine läheb Vene laevale maksma 2 miljonit dollarit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani majakat ramminud Vene kaubalaev Jamburg.
Taani majakat ramminud Vene kaubalaev Jamburg. Foto: http://www.odin.tc/

Taani võimud vabastasid majakat ramminud Vene kaubalaeva Jamburg pärast seda, kui selle omanik oli lubanud tasuda kaks miljonit dollarit kahjutasu.

27. novembril sõitis Vene kaubalaev Jamburg otsa Taani rannikust paari meremiili kaugusel meres asuvale majakale, teatab Morskoi Bjulletan.

Alus ei teatanud vahejuhtumist, kuid Halsi piirkonna võimudel õnnestus majakat lõhkunud alus kindlaks teha ja kinni pidada. Nüüd nõutakse laevaomanikult kaks miljonit dollarit kahjutasu. Laev vabastati pärast seda, kui laevafirma oli lubanud tasuda kahjutasu ning nüüd on alus teel Kaliningradi. Kapten õnnetust omaks ei võta ning juhtunu kohta on algatatud juurdlus.

Kohaliku lootsi sõnul pole tegemist haruldase juhtumiga, selles piirkonnas on ka varem juhtunud, et laevad sõidavad aeg-ajalt meres asuva majaka otsa ning kas lõhuvad või vigastavad seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles