Eesti ostab 220 miljonit maksva kopteri

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AgustaWestlandi helikopter AW139.
AgustaWestlandi helikopter AW139. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Täna täiendavaid võimalusi järgmise aasta riigieelarve kärbeteks otsiv valitsus lubas siseministeeriumil osta 218,4 miljonit krooni maksva helikopteri, mis peaks aitama muuhulgas võidelda metsatulekahjudega.


Valitsus andis siseministeeriumile loa sõlmida äriühinguga Agusta S.p.A. hankelepingu helikopteri ostmiseks, kusjuures valitsuse luba oli vaja seepärast, et helikopteri hind ületab riigieelarve seaduses sätestatud määra, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Helikopteri AW139 maksumuseks on planeeritud 218, 4 miljonit krooni, millest 131, 8 miljonit kaetakse välispiirifondi eraldisest aastateks 2008-2010 ning 86,6 miljonit krooni kaetakse siseministeeriumi valitsemisala eelarvest aastateks 2009-2011 ettenähtud vahendite piires.

Helikopterit hakkab kasutama piirivalve lennusalk näiteks piiri valvamisel, otsingu- ja päästetöödel ning meditsiinilise hädaabi lendudeks.

Samuti peaks kopter aitama kustutada metsatulekahjusid, avastada merereostust ja tegema keskkonnaseire lende.

Helikopter peaks veel tegema lende sisejulgeoleku tagamiseks ning täitma muid riiklikke ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles