Keskerakond lahendab kõik kohustused enne järgmisi valimisi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas, et partei maksab pidevalt oma võlgu tagasi ning järgmise aasta lõpuks on kindlasti kõik tasutud.

«Meil on kõik kokku lepitud ettevõtjatega. Nagu me eelnevalt öelnud oleme – nii valimisvõlad kui kõik muud erakonna kohustused klaarime kindlasti ära järgmise aasta lõpuks,» sõnas Toobal.

Ta täpsustas, et selleks ajaks saab likvideeritud ka pangalaen, samuti arveldused Facioga.

Toobali sõnul vähendatakse kohustusi pidevalt – nii kui laekuvad liikmemaksud erakonna liikmetelt või annetused sponsoritelt. «Igapäevategevus on just sellepärast koomale tõmmatud, et saada oma kohustused nulli enne järgmisi valimisi.»

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon tõi välja, et kõige pikemaajalised võlad on Keskerakonnal, millel oli 30. juuni seisuga üleval kohutusi nii tänavustelt riigikogu valimistelt kui ka 2009. aasta valimistelt, kokku summas 511 804 eurot.

Kõige suurem valimisvõlgnevus oli Isamaa ja Res Publica Liidul - 721 237 eurot. Sotsidel oli tänavustest riigikogu valimistest võlgu summas 232 239, Rahvaliidul 1530, rohelistel 28 569 ja Eesti Kristlikel Demokraatidel 783 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles