Savisaar: häälte pärast muretsev Reform valimiskorda muuta ei lase

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Edgar Savisaare valimisreklaam, mida keegi oli omavoliliselt täiendanud.
Pildil on Edgar Savisaare valimisreklaam, mida keegi oli omavoliliselt täiendanud. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaare arvates takistab Reformierakond Tallinna valimiskorra muutmist, mis linnapea sõnul petab inimesi.

«Fakt jääb faktiks - inimesi on petetud. See, et hääl ühes piirkonnas kaalub viis korda rohkem kui teises piirkonnas, on ebaõiglane ja see on meie põhiseaduse vastane», kinnitas Tallinna linnapea Edgra Savisaar Kuku raadios saates «Linnatund».

Teisest küljest vaadatuna usub Keskerakonda juhtiv Tallinna linnapea, et rida parteisid muretseb oma tulevase häälesaagi pärast valimistel.

«Ma ennustan, et kogu see reformistlik tiib riigikogus teeb kõik selleks, et ei muudetaks valimisseadust. Vähemalt mitte enne valimisi,» lisas Savisaar. Linnapea arvates on kasutusele võetud venitamistaktika.

Kuna valitsuse liikmed täna eelnõu suhtes ühisarvamusele ei jõudnud, otsustas valitsus eelnõule arvamuse andmata jätta.

Eelnõu algatanud riigikogu põhiseaduskomisjon leiab, et praegune kohalike omavalitsuste valimise seadus on vastuolus põhiseadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles