Komisjon: erakonna võlgnevus võib viia ohtlike sammudeni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Isamaa ja Res Publica Liit, Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond on pankrotiohus või juba pankrotis ning see võib sundida langetama otsuseid, mis on ühiskonna huvidega vastuolus, ütles erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu.

Nende erakondade võlgnevused ei ole viimase aruandlusperioodi jooksul oluliselt vähenenud ning aastaaruandeid analüüsides on näha, et neil on netovara negatiivne ehk majanduslikus mõttes on nad pankrotiohtlikus olukorras või koguni juba pankrotis, mistõttu on komisjonil mõistlik saada selgitust, kuidas võlgu likvideeritakse, vahendab ERR Uudised.

Ojasalu märkis, et kui võlgnevus on pikaajaline, siis see on seadusega vastuolus. «Kui erakond on väga nõrgas majanduslikus seisus, siis võib tekkida oht, et majandusliku seisu parandamise nimel on erakond valmis ükskõik milleks, et kellegi käest raha saada,» selgitas ta parteide võimalikke samme, mis võivad aga olla meeleheitlikud ning seadustega vastuolus.

«Erakond muutub oma nõrga majandusseisus tõttu ärakasutatavaks ja võib hakata tegema otsuseid, mis ei ole ühiskonna üldiste huvidega kooskõlas, vaid üksiku rahastaja huvides,» rõhutas Ojasalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles