Iljuštšenko pääses viimase hüppega lõppvõistlusele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
m
m Foto: m

Kergejõustiku MMil Daegu pääses Anna Iljuštšenko naiste kõrgushüppes lõppvõistlusele. Kvalifikatsiooninormiks olnud 1.95 ületas ta kolmandal katsel. Normist saidki jagu täpselt 12 naist.

«Alguses oli peas selline mõte, kuidas ma täna üldse hüppan – hoojooks ja tehnika ei tahtnud kuidagi klappida,» rääkis Iljuštšenko. «Tegelikult õnnestuski tehniliselt hästi vaid kõrguse 1.92 ületamine, ülejäänud olid minu jaoks võõrad hüpped. Normi ületasin puhtalt jõu pealt, mõtlesin, et ükskõik, kuidas jooksen, peaasi, et tõukan.»

Iljuštšenkot abistas staadionil Eesti koondise peatreener Aivo Normak, tema tegelik juhendaja 83-aastane Martin Kutman jäi tervislikel põhjustel koju. «Loodan, et ta nägi mu hüppeid telerist ja saan temalt lõppvõistluse jaoks head nõu. Tänase võistluse eest saan ilmselt ka peapesu,» sõnas Iljuštšenko.

Naiste kõrgushüppe lõppvõistlusele pääsesid:

Blanka Vlasic (Horvaatia)

Antonietta di Martino (Itaalia)

Brigetta Barrett (USA)

Anna Tšitšerova (Venemaa)

Emma Green Tregaro (Rootsi)

Svetlana Školina (Venemaa)

Deirdre Ryan (Iirimaa)

Doreen Amata (Nigeeria)

Xingjuan Zheng (Hiina)

Svetlana Radzivil (Usbeki)

Jelena Slesarenko (Venemaa)

Anna Iljuštšenko (Eesti)

Kõik 12 naist ületasid 1.95. Lõppvõistlus peetakse laupäeval.

VÕISTLUSE KÄIK

1.95 Anna ületab kvalifikatsiooninormi kolmandal katsel!

Iljuštšenko esimne katse ebaõnnestub. Latt tuleb alla ka teisel üritusel.

1.92 Teisel katsel saab Iljuštšenko latist üle! Aga see ei vii veel lõppvõistlusele, vaja on ületada ka järgmine kõrgus 1.95. 1.92 ületasid koguni 18 naist, Iljuštšenko jagab nende hulgas 14. kohta.

Esimene katse ja jälle ebaõnnestumine. Anna hüpped on väga ebakinbdlad ja tehniliselt logisevad.

1.89 Teisel katsel saab Iljuštšenko sellest kõrgusest jagu, kuid seis on keeruline - võistluse käigus on raisatud juba kaks katset.

Iljuštšenko ajab esimesel katsel lati maha.

1.85 Iljuštšenko lendab latist kõrge kaarega üle, kuid matilt lahkused raputab pead. Ilmselt pole ta oma hüppetehnikaga endiselt rahul.

Sellel kõrgusel on juba palju latiga kolistajaid. Iljuštšenko grupis saavad sellest kõrgusest esimesel katsel üle vaid üheksa naist. Edasipääsuks tuleb mõistgi hüpata palju kõrgemale.

1.80 Teisel katsel saab Iljuštšenko siiski latist kindlalt üle. Kuid hüppetehnika polnud veel ikka kuigi hea.

Iljuštšenko esimene katse ebaõnnestub.

1.75 Iljuštšenko jätab selle kõrguse vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles