Ligi: Tsahkna üritas säästa IRLi ministeeriume teiste arvelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakondlase Jürgen Ligi sõnul tegi IRL ettepaneku lõigata kõigilt ministeeriumidelt ühtlaselt veel kümnendik valitsemiskulusid eesmärgiga säästa n-ö enda ministeeriume.

Riigikogu rahanduskomisjoni juhtiv Ligi leidis, et Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ettepanek oli tehtud selleks, et nende erakonna ministrid ei peaks oma üldeelarveid rohkem kärpima.

«Nii kaitse-, põllumajandus-, haridus- kui majandusministeerium on sisuliselt kärbetest keeldunud, samas just majandusminister ja tema erakonnakaaslased on olnud eelarve ja valitsuse avalikud kritiseerijad,» ütles Ligi Postimees.ee'le.

Ligi sõnul ei toetanud täna IRLi ettepanekut esmajoones siiski sotsiaaldemokraadid.

«Mul oli kahju, et kõlada lastakse IRLi uudistel, justkui partnerid ei toetaks neid kulude kärpes. Reformierakond toetab ja meilt tuli isegi sarnane ettepanek, rahandusministri 3- protsendine valitsemiskulude lisakärpe ettepanek saab ka teoks,» rääkis Ligi.

«Kuid üksmeel suuremas kärpes eeldaks, et IRL loobuks kõigi enda ministrite eelarvete kiivast kaitsmisest.»

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) pakkus üleeile välja võimaluse kärpida ligi 2,5 miljardi krooni jagu riigieelarvet ning seda eelkõige valitsemiskulude, mitte poliitikate osas.

Selles mahus kärbe koalitsioonipartnerite toetust ei leidnud ning kärbe tuleb oluliselt väiksem, ütles IRLi peasekretär Margus Tsahkna täna Postimees.ee'le.

Kommenteerides rahvaliitlasest rahanduskomisjoni aseesimehe Tarmo Männi Postimees.ee'le öeldut, et kärpele võib takistuseks saada eelarve baasseadus, tõdes Ligi, et see seadus ei luba riigikogul halvendada eelarve tasakaalu.

«Esimest korda on juhus, kus see piirab liigselt, see ei võimalda halvenevale tuluprognoosile reageerida. Aga me leidsime osalise lahenduse,» ütles Ligi, soovimata siiski lahendust detailsemalt täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles