Audi A5 ja S5 kabrioletid: ametlik info

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Audi

Audi avaldas eile ametliku informatsiooni mudeli A5 selle tippversiooni S5 kabriomudelite kohta.


Avalikkusele näidatakse autosid esmakordselt jaanuaris peetaval Detroidi näitusel USAs, kuid esimesed kliendid saavad oma masinad kätte alles järgmise aasta keskel, vahendab Autonet.ee Lenta.ru'd.

Nagu Audidel tavaks, valmistatakse kabriolettide katused riidest, kuigi põhilised konkurendid on juba üle läinud sektsioonidest koosnevale jäigale metallkonstruktsioonile. 

Audi katus liigub ühest surnud seisust teise viieteistkümne sekundi jooksul, kusjuures auto kiiruseks võib sel ajal olla kuni 50 kilomeetrit tunnis.

Riidest katuse suureks eeliseks on asjaolu, et pagasile ette nähtud ruum oluliselt ei kannata. Nii ka antud juhul - kui katus kokku pakkida, väheneb pagasiruumi maht vaid kuuekümne liitri võrra 320ni.

Tore on nentida, et Audi on kabriolette konstrueerides mõelnud ka nende ostjate peale, kelle jaoks võib avatud auto tunduda karmima kliima tõttu üsna mõttetu investeeringuna. Et igaüks end masinas mugavalt tunneks, on võimalik istmete ülaossa paigaldatud suunajatest lasta oma kaelale soojemat õhku puhuda.

Audi kabriolettide mootorivalikusse kuulub viis erinevat agregaati. Baasmudelid varustatakse 160-hobujõuliste ja 1,8-liitriste töömahtudega ottomootoritega, S5 kabriolette viivad aga edasi kolmeliitrised kuue silindriga kompressorit omavad mootorid, mis arendavad kuni 333 hobujõudu.

Olenevalt kliendi soovist paigaldatakse sõidukitele kas kuuekäigulised manuaalkastid, Multitronic variaator või siis kahe siduriga seitsmeastmeline S-Tronic.

Euroopas on masinate alghinnaks teatatud 37 300 eurot (umbes 583 400 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles