Rahaturud prognoosivad euribori langust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Augustikuise aktsiaturgude languse ja nõrkade makromajandusnäitajate taustal on võlakirjade tulumäärad olnud jätkuvas languses ning turuosalised on ümber hinnanud ka oma ootused intressimäärade osas, kirjutab Finatsvaade.ee blogi.

Kui veel mõni kuu tagasi oodati, et Euroopa Keskpank jätkab intressimäärade tõstmist ja seeläbi tõusevad ka euribori määrad, siis täna viitavad intressifutuuride optsioonide hinnad aastases perspektiivis pigem intressimäärade langusele.

Hetkel peavad turuosalised kõige tõenäolisemaks, et kolme kuu euribor langeb tänaselt 1,54 protsendi tasemelt järgmise 9-12 kuu jooksul ligikaudu 0,5-0,6 protsendi võrra tasemela ca 1 protsent.

Euroopa Keskpanga baasintressimäära ootuste osas on samuti paari kuu taguse ajaga toimunud märgatavad muutused. Kui veel kvartal tagasi oodati nimetatud intressimäärale jätkuvat tõusu 0,50-0,75 protsendi võrra, siis täna panustab enamus pigem intressimäära samale tasemele jäämisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles