Ministeerium: taotleme päästjatele palgaraha juurde

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher külastas suve hakul Kolga-Jaani tuletõrjeseltsi ja lubas, et lähemail aastail annab riik vabatahtlike päästjate heaks senisest rohkem.
Siseminister Ken-Marti Vaher külastas suve hakul Kolga-Jaani tuletõrjeseltsi ja lubas, et lähemail aastail annab riik vabatahtlike päästjate heaks senisest rohkem. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Siseministeerium kinnitas, et on järgmise aasta riigieelarvest taotlenud päästeametile lisaraha personalikuludeks ning ROTALi esimehe Kalle Liivamägi eilsed vastupidised väited on eksitavad.

«Siseministeerium taotleb rahandusministeeriumilt päästeameti personalikulude suurendamist 6,3 protsendi võrra elupäästevõimekuse tõstmise eesmärgil. Siseministeeriumi lisataotluse kogusumma on 18,61 miljonit eurot ehk 291,24 miljonit krooni,» märkis ministeerium Postimees.ee’le

«Personalikulude suurendamine võimaldaks tõsta elupäästevõimekusega päästekomandode arvu 30 võrra ehk 63ni. See tähendaks, et maksimaalselt 15 minutiga oleks tagatud 85 protsendi Eesti elanikest elupäästevõimekusega päästemeeskonna kohalejõudmine,» seisab lisataotluses.

Eile Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liidu (ROTAL) esindajatega kohtunud siseministeeriumi kantsler Tarmo Türkson avaldas nördimust, et ametiühingu juht ei mõista päästevaldkonna vajadusi laiemalt. «Kui ühisel kohtumisel käsitletakse elupäästevõimekuse tõstmise vajadust ja sinna suunatavat lisaraha, siis eeldab ministeerium nii politsei- ja piirivalve kui päästetöötajaid esindava organisatsiooni juhilt valdkonna põhiülesannete ja eesmärkide mõistmist laiemalt,» ütles kantsler.

Türkson lisas, et ministeeriumi vastutus on taotleda haldusalale vajalikke ja põhjendatud lisavahendeid riigieelarve läbirääkimistel. Ressursi kasutamise prioriteedid igas valdkonnas määravad haldusala ametite juhtkonnad, kes on oma asutuse töötajatele läbirääkimiste partnerid nii töötingimuste kui tasustamise osas.

Eile toimunud kohtumisel informeeris siseministeeriumi kantsler ROTAL-i esindajaid ministeeriumi poolt 2012. aasta eelarveks esitatud lisaettepanekutest nii allaasutuste kui valdkondade kaupa. Samuti anti üksikasjalik ülevaade eelarveläbirääkimiste ajakavast ja lepiti kokku töötajate esindajate regulaarne teavitamine selle käigust.

ROTALi esimees Kalle Liivamägi märkis eile pärast kohtumist, et oli üllatunud, et siseministeerium taotleb päästeametile lisaraha küll elupäästevõimekuse suurendamiseks, kuid personalikulude kasvuks pole sentigi ette nähtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles