Zimbabwe parlamendiliikmed keelduvad ümberlõikusest

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zimbabwe peaministri asetäitja Thokozani Khupe.
Zimbabwe peaministri asetäitja Thokozani Khupe. Foto: Internet

Zimbabwe parlamendi meessoost liikmed pole vaimustuses peaministri asetäitja Thokozani Khupe ideest, et nad peaksid end laskma ümber lõigata, vahendab BBC.

«Ma ei näe just palju ettepanekust kinnihaarajaid, kuid ma ei hakka kindlasti kedagi takistama, sõnas riigi tervishoiuminister Moses Mzila Ndlovu.

Khupe sõnul oleks see tegu heaks eeskujuks ja tuleks kasuks aidsivastases võitluses. Lisaks mainis ta, et ümberlõigatud meestel väheneb oht HI-viirusega nakatuda 60 protsenti.

BBCga kõnelnud kaheksast parlamendisaadikust oli ainult üks nõus ettepanekut kaaluma. Teine saadik nimetas Khupe ideed hullumeelseks ja kolmanda sõnul piisab tema käitumisest, et hea eeskuju olla.

Zimbabwe on üks enim aidsi all kannatavaid riike ja seetõttu algatas valitsus eelmisel aastal kampaania, mille eesmärgiks on ümber lõigata 80 protsenti riigi meessoost elanikest.

Aidsieksperdid hoiatavad siiski, et kõige ohutum viis haigusest hoidumiseks on kasutada kondoomi, hoiduda seksist või olla ühele partnerile truu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles