Naiste odavise pakkus meeletu etenduse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Abakumova
Maria Abakumova Foto: SCANPIX

Pekingi olümpia dramaatiline odaviske finaal sai kergejõustiku MMil Daegus jätku – taas olid peaosades tšehhitarist maailmarekordinaine Barbora Špotakova ja venelanna Maria Abakumova. Venelanna sai toonase kibeda kaotuse eest magusa revanši.

Teisel katsel viskas Abakumova 71.25 ja läks võistlust juhtima. Kuid see polnud kaugeltki veel võit – viiendal katsel leidis Špotakova endas jõuda visata 71.58 ja alustas meeletut võidutantsu. Abakumova vaatas seda kõrvalt, võttis oda kätte ja viskas veelgi kaugemale – 71.99!

Sellest löögist ei suutnud Špotakova enam toibuda. Viimases voorus ei saanud kumbki enam sentimeetreid juurde. Esikohaheitlus oli ülikõrge tasemega. Naiste maailmarekord on 72.28.

Kolm suve tagasi Pekingi olümpial röövis Špotakova Abakumova käest kulla viimasel katsel. Toona möödus 40 aastat Praha sündmustest, kus Nõukogude Liidu väed tungisid tankidega endise Tšehhoslovakkia pealinna Prahasse ja surusid maha sealse pöörde sotsialistliku korra demokratiseerimise suunas. Pekingis nimetas Špotakova oma võitu kättemaksuks nende sündmuste eest.

Daegus sai kahe vägeva naise järel pronksi Sunette Viljoen 68.38ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles