Kõikjal peale Harjumaa ületas õpetaja palk keskmist

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Haridusministeerium

Praegu 20-protsendist palgatõusu nõudvad õpetajad teenisid tunamullu rahandusministeeriumi andmetel kõikjal peale Harjumaa piirkonna keskmisest kõrgemat palka.

Suhtarvuna teenisid enim Valgamaa õpetajad, kelle keskmine palk oli maakonna omast ligi kolmandiku võrra kõrgem. Kohe nende kannul on Hiiumaa (1,27-kordne vahe), Pärnumaa (1,23) ja Lääne-Virumaa (1,23) õpetajad.

Enam kui viiendiku võrra maakonna keskmisest enam teenivad veel Saare- ja Järvamaa pedagoogid.

Maakonna keskmisest madalamaks jääb üksnes Harjumaa õpetajate palk, olles sellest 94 protsenti.

Tagant teine on Tartumaa, kus aga ületab õpetajate palk piirkonna keskmist aga juba 1,1 korda.

Seevastu, kui vaadata palku absoluutnumbrites, on olukord pigem vastupidine. Mullu teenisid kõige kõrgemat palka Tartumaa õpetajad (12 857 krooni) ning enam kui 12-kroonist palka said veel vaid Harjumaa (12 714) õpetajad. Kolmandal kohal olid 11 836 krooniga Pärnumaa õpetajad.

Alla 11 000-kroonist keskmist palka maksti kahes maakonnas – Jõgevamaal (10 853) ja Läänemaal (10 885 krooni).

Eesti munitsipaalkoolide õpetajate keskmine palk oli 2010. aastal 12 063 krooni. Haridustöötajate liit, kohalike omavalitsuste esindajad ja haridusministeerium peaks palgaläbirkääkimisi jätkama 5. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles