Reporter.ee: Savisaar ei taha Ansipiga pahandada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann

Talllinna linnapea Edgar Savisaar leidis, et linnal ei ole riigi rahanduspoliitikast midagi õppida, kuid keeldus ka peaminister Andrus Ansipiga pahandamast, kuna viimasel on praegu niigi raske.

Ansip leidis, et Tallinna kava võtta kohalike valimiste eel 600 miljonit krooni laenu on mõeldud valijatele meelehea tegemiseks ning pigem peaks linn riigi kombel reserve korjama, vahendas Reporter.ee.

Rahandusminister Ivari Padar oli samuti seda meelt, et laenuvõtmisel on valimiste mekk man ning rõhutas, et riik on tulevaks aastaks kõigile omavalitsustele kokku planeerinud 800 miljoni krooni ulatuses laene ning kui Tallinn üksi vtab juba 600 miljonit seab see teised halba olukorda.

Savisaar lükkas aga süüdistused valimiste koha pealt ümber, meenutades, et alates 1992. aastast on Tallinn igal aastal laenu võtnud ning oma laene ka maksnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles