Muuseumi juht: erootilise näituse tegijad lubasid meile folkloorseid töid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kodulehe fragment.
Näituse kodulehe fragment. Foto: http://www.aafagc.eu/?id=events

Muhu muuseumi juhi Lea Kuldsepa sõnul pakkusid erootilise näituse välja pannud kunstnikud muuseumile algselt hoopis väljapanekut folkloorsetest meestetöödest Muhu- ja Saaremaal.

«Te helistasite kevadel ja palusite meilt kiiresti toetuskirja Eesti Kultuurkapitalile, kuna teie sõnade järgi oli teil plaanis teha fotonäitus folkloorsetest meeste töödest Muhu- ja Saaremaal,» kirjutab muuseumijuht Lea Kuldsepp Meie Maas ilmunud avalikus kirjas kunstnik Jaanus Sammale.

Muuseumijuht tuletab meelde, et pärast toetuskirja saamist kunstnikud muuseumiga ühendust ei võtnud ning näitustekava tuli teha nendega arvestamata.

Kui saabus näituse pressiteade, et see sobib hästi geiklubidesse, saatis muuseum ka kohe vastuse, kus oli kirjas, et näitus ei sobi muuseumi, kus eksponeeritakse eelkõige rahvuslikku kunsti, käsitööd, etnograafiat ja vanu esemeid.

«Võime kindlalt väita, et kui te oleksite algusest peale ausalt oma näituseideed meile tutvustanud, poleks Muhu muuseumil olnud huvi seda näitust toetada, veel vähem eksponeerida,» toonitab Kuldsepp oma kirjas. Ta lisas, et kuna kunstnikud tõid kirjale vastamata oma tööd siiski kohale, siis tuli muuseum neile vastu ja vabastas selle jaoks ühe ruumi «Muhu tänapäeva mood» näitusest.

«Siit ka vastulause selle kohta, justkui oleks teie näitus pool aega olnud suletud – mitte mingil juhul, sest olime vägagi huvitatud, et külastajad pääseksid vaatama ka tagumise ruumi näitust,» seisab kirjas.

«Teiepoolne asjaajamine oli ebakorrektne ja süüdistamise asemel oleksite võinud tänada meid selle eest, et siiski teie soovidele vastu tulime ja ilma igasuguse rendinõudeta teie loomingut Muhu muuseumis 2.–29. augustini eksponeerisime,» lõpetab ta oma kirja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles