Pensionär ehitas pankade abita lauda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihaveised.
Lihaveised. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Möödunud aastal loomakasvatuse investeeringutoetust saanud Saaremaa Saikla loomapidaja Heino Laanet ehitas lihaveiste lauda valmis pankade abita.

«Mina panka nuumata ei taha,» ütles Saarte Häälele Orissaare vallas Saiklas asuva Mäe talu peremees Heino Laanet, kelle majapidamises valmib peatselt 15 lihaveise pullile mõeldud vabapidamisega laut. Pool miljonit krooni maksma läinud lauda ehituseelarvest kattis 40 protsenti PRIA-lt saadud investeeringutoetus, puudujääva summa laenas elukogenud väiketalunik pankade asemel sugulaste käest.

Talunik rääkis, et kui pank annab laenu 12-protsendilise intressimääraga, siis ta ise pakub võlausaldajatele kuus protsenti tootlust. «Põllumehel on raha vähe ja ta peab vaatama, kuidas kergemini läbi saab,» kõneles Heino Laanet, kelle hinnangul on kuueprotsendiline intress kasulik ka laenajale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles