Ferrari kiireim kabriolett – Scuderia Spider 16M

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ferrari

Itaalias 14. detsembrini avatud Bologna autonäitusel jõudis esmakordselt avalikkuse ette Ferrari järjekordsele meeskondlikule F1 meistritiitlile pühendatud F430 eriversioon Scuderia Spider 16M.


Ferrari esindajate sõnul on tegu nende kiireima kabrioletiga, mida toodetakse vaid 499 eksemplari, vahendab Autonet.ee.

Eksklusiivsed sõidukid ehitatakse Ferrari F430 Spideri põhjal. Baasmudeliga võrreldes vähendatakse kerekaalu 80 kilogrammi võrra ning mootoriks on F430 Scuderia 510-hobujõuliseks forsseeritud vabalt hingav V8.

Käigukastiks loomulikult robotiseeritud F1, lisaks võib autost loomulikult leida palju muud tehnoloogiat, mis muidu vormelinduses kasutusel.

Uus Ferrari kiirendab paigalt sajani 3,7 sekundi jooksul ning on võimeline saavutama tippkiiruse 315 kilomeetrit tunnis.

Erimudelite traditsiooni kohaselt paigaldatakse ka siin iga eksemplari salongi tahvlike selle järjekorranumbriga, aga lisaks veel liitmaterjalidest turvakaared, iPod Touch koos Ferrari meelelahutusliku sisuga jms.

Salongi viimistlus on samuti unikaalne ning sellist kasutatakse vaid kõnealusel mudelil. Värvivalikuid on seal kaks: kas halli ja musta või siis Itaalia rahvusliku trikoloori kombinatsioon.

Auto hinda pole välja öeldud, kuid spekuleeritakse, et see võiks ulatuda 3,5 - 4 miljoni krooni vahele. Väidetavalt on suur osa 499-st eksemplarist juba ka omanikud leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles