Luterlik kirik meenutab Aleksius II

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patriarh Aleksius II 2003. aasta Eesti visiidi ajal oma vanemate haual, mis asub Tallinna siselinna kalmistul.
Patriarh Aleksius II 2003. aasta Eesti visiidi ajal oma vanemate haual, mis asub Tallinna siselinna kalmistul. Foto: Toomas Huik

Postimees avaldab  Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskopi Andres Põderi luterliku kiriku järelhüüde Vene Õigeusu Kiriku Moskva ja kogu Venemaa patriarh Aleksius II-le.

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik avaldab sügavat kaastunnet Moskva Patriarhaadile ja kogu Vene Õigeusu Kirikule Patriarh Aleksius II lahkumise puhul.

Eestis sündinud ja oma vaimulikku teenimist alustanud Moskva ja kogu Venemaa patriarh Aleksiusel olid head ja sõbralikud suhted Eesti Evangeelse Luterliku Kirikuga.

Patriarh Aleksius II oli üks Eesti Kirikute Nõukogu asutajatest, kelle tegevuses olid olulised püüdlused oikumeenia, rahu ja õigluse taotlemisel.

Austame lugupidamisega Patriarh Aleksius II, kristliku venna ja hea sõbra mälestust ning palume talle rahulist puhkust ning rõõmsat ärkamist igavesel hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles