Elion Estonian Cup otsustav rattamaraton sel laupäeval Viljandis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion Estonian Cup. Ratturid stardis.
Elion Estonian Cup. Ratturid stardis. Foto: Elion Estonian Cup

Käesoleva aasta Elion Estonian Cup rattamaratonide sarja viimase etapi start antakse laupäeval 10. septembri keskpäeval Viljandis.


Kaheksast maratonist koosneva maastikurattasarja üldvõiduks on reaalne võimalus veel neljal ratturil. Hooaja pidulik lõpetamine koos võitjate autasustamisega toimub Viljandi Pärimusmuusika Aidas.

Eesti suurima maastikurattamaratonide sariürituse Elion Estonian Cup lõppvaatuse eel ning pärast senitoimunud seitset etappi on üldarvestuse punktiseis haaravalt põnev. Võitlusesse üldvõidu eest sööstavad Viljandis rattarajale Caspar Austa, Raido Kodanipork, Alges Maasikmets ja Erki Pütsep. Niisama pingeline on konkurents üldarvestuse esikoha eest õrnema soo esindajate hulgas. Enne viimast etappi on võiduvõimalus nii Kristel Koortil, Greete Steinburgil kui Ivika Laineveel.

11. Mulgi Rattamaratoni põhisõidu start antakse laupäeval 10. septembril kell 12:00 traditsioonilises paigas, Viljandi järve ääres, linnastaadioni kõrval. Jänksi lastesõidud algavad kuni 12-ne aastaste laste võistlusega sealsamas kümmekond minutit hiljem ning 35 kilomeetri pikkune AXA poolmaraton stardib kell 13:20.  

Põhisõidu rada viib võistlejad Viljandi järve äärest ajaloolisele Mulgimaale, mille pinnal kulgeb pool võistlusmaast. Ratturid läbivad Sinialliku, sõidavad Holstre-Polli suusaradadel ning Holstre-Nõmme metsas. Võistluse viimased kilomeetrid kulgevad taas mööda Viljandi järve äärt, sealsel matkarajal. Maratoniraja madalaim punkt asub kuuendal kilomeetril kui ratturid on 43 meetrit üle merepinna ning kõrgeim punkt poolel võistlusmaal kui ollakse merepinnast 110 meetrit kõrgemal. Kokku läbivad ratturid 60 km pikkuse raja jooksul 760 tõusumeetrit.

Jänksi lastesõitudes võistlevad lapsed 620 meetrisel ringil, mida 12-ne aastased poisid ja tüdrukud sõidavad kolm korda, 10-aastased kaks korda ning 8-aastased lapsed teevad ühe ringi. Kõige väiksemad ratturid läbivad 200 meetrise distantsi. Mulgi rattamaratoni detailne rajakirjeldus, sh ajakava, rajakaart ning kohalejõudmise juhised on ära toodud estoniancup.ee veebilehel.

AXA Poolmaratoni individuaalse punktiarvestuse üldliider on Georg Kõivumägi. Jänksi lastesõitude kuni 12-aastaste tüdrukute ja poiste arvestuses on enim punkte kogunud Kaarel-Georg Nõmm ja kõik seitse etappi võitnud Merili Sirvel.

Lapsed, kes läbi hooaja on võtnud osa vähemalt viiest Elion Estonian Cup lastesõidust, saavad kingituseks Jänksi särgi. Kõigist kaheksast põhisõidust või AXA-poolmaratonist osavõtnud rattureid tunnustavad sarja korraldajad Raudmehe auhinnaga, milleks on Elioni saunalina. Vähemalt ühest Elioni-sarja etapist on tänavu osa võtnud 3255 ratturit, neist 1700 põhisõidust, 876 ratturit AXA poolmaratonist ja lisaks 679 väikest ratturit Jänksi lastesõitudest.

Elion Estonian Cup 2011. aasta hooaja pidulik lõpetamine, koos individuaalse ja võistkondliku üldarvestuse parimate autasustamisega toimub laupäeval 10. septembril kell 20:00 Viljandi Pärimusmuusika Aidas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles