Narvas võivad peagi alata uue õigeusu kiriku ehitustööd

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigeusukirik Narvas.
Õigeusukirik Narvas. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Narvas tahetakse ehitada uut, arvult kolmandat, õigeusu kirikut, mille eskiisprojekti autor on Eesti arhitekt Nikolai Volkov, kogu projekti maksumuseks on 1,7 miljonit eurot.

Uue kiriku ehitust on kohalik kogudus taotlenud juba mitu aastat, probleemiks osutus koha valik, lõpuks leiti aga sobiv krunt Mõisa tänaval ja nagu kinnitab Narva peaarhitekt Peeter Tambu on kiriku ehitus praktiliselt otsustatud, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

«Praegu on eskiisis väljapakutud ühe ristvõlviga, ühe suure ruumiga hoone maht, mille peal on üks lihtne kuldne kuppel, mis iseenesest lähtub vanade Novgorodi kirikute arhitektuurist, ma arvan, et see suhteliselt lihtne valge maht saab paneelmajade vahel tulevikus mõjuma mitte liiga kohatult,» sõnas Tambu.

Tema hinnangul on uute kirikute rajamine magalarajoonidesse linna arenguga kaasaskäiv normaalne nähtus.

Narva ja Peipsiveere piiskop Laatsarus kutsus kohalikus linnalehes Narva õigeusklikke ehitust toetama, kinnitades, et kõrvalisele abile loota pole mõtet, 63 000 elanikuga Narvas on umbes 5000 õigeusklikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles