Kohus: kahetsusväärne, et salvestised jõudsid majast välja

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine keskkonnaminister Villu Reiljan (keskel) ning tema kaaskohtualused vandeadvokaat Tarmo Sild (vasakul)ning ettevõtja Aivo Pärn (paremal).
Endine keskkonnaminister Villu Reiljan (keskel) ning tema kaaskohtualused vandeadvokaat Tarmo Sild (vasakul)ning ettevõtja Aivo Pärn (paremal). Foto: Artur Sadovski

Harju maakohtu esimehe Helve Särgava sõnul on kahetsusväärne, et reedel Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna üle toimunud kohtuistungil kuulatud helisalvestised jõudsid väljapoole kohtusaali.

 
Toimunu põhjused on väljaselgitamisel ja selle tulemuste põhjal ka vastavalt reageeritakse, vahendavad ERR Uudised kohtu teadet.

«See, mis juhtus on kahetsusväärne ja kohtu juhtkond on juba alustanud väljaselgitamist, milliste ametnike tegevuse tõttu sai selline olukord võimalikuks ja vastavalt selgunud tulemustele ka reageeritakse ning tulemustest teavitatakse ka avalikkust,» ütles Särgava.

Eile Harju Maakohtus Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna üle toimunud kohtuistungil kuulatud helisalvestisi oli võimalik kuulata ka väljaspool kohtusaali.

Protsess vastavalt pistise nõudmises, pistise vahendamises ja pistise lubamises süüdistatavate Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna üle algas Harju Maakohtus 5. septembril. Reedesel istungil kuulati tunnistajaid ja süüdistatavate omavaheliste telefonikõnede helisalvestisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles