Korterit välja üürides uut müügiedu oodata on mõttetu

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetulekupiiri tõstmine peaks veidi leevendama abivajajate olukorda.
Toimetulekupiiri tõstmine peaks veidi leevendama abivajajate olukorda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Elamispinna väljaüürimine on pigem hädalahendus, mis jahutab müügiturgu veelgi ning lõpuks tuleb juba vähemkaubanduslik pind ikkagi maha müüa - aga siis veelgi odavamalt.


«Mina küll sellesse üüriärisse ikka üldse ei usu,» pidas OÜ Adaur Grupp juhataja Tõnu Toompark elamispindade üürimisele lootmist ostu-müügi patiseisus kinnisvaraturul mõttetuks, kirjutas

Äripäev

.

Hoides elamispinda enda käes üle talve koos üürilistega, jääb oht, et selle kaubanduslik välimus kannatab. Lisaks võib ilmneda, et majandussurutise tõttu võlgu jääma kippuvat üürilist tuleb hakata välja viskama.

Kõige krooniks tuleb järgmiseks aastaks langenud kinnisvaraturul elamispind ikkagi odavamalt maha müüa, seega oleks mõttekas lasta selle hind kohe 10-15 protsenti alla ja ära müüa. Korteri väljaüürimine annab tootlust naeruväärsed 3-4 protsenti, kuid müügiraha panka deposiiti paigutamine sootuks kõrgemat protsenti, arutles Toompark.

Ober-Hausi kinnisvaraspetsialisti Svetlana Petkina sõnul ongi turul ost-müük seiskunud, tegutseb vaid üürimine. Samas aga on üüripindu pakkumises väga palju ja hinnad kukuvad aina allapoole.

Tallinna vanalinnas valdavalt luksuslike ning esinduslike pindade üüriturg on täiesti ummikus. Omakorda lisavad siin jumet magusates kohtades tühjusest haigutavad äripinnad. Näiteks mahukas 1920ndatel valminud Eesti Raudtee majana tuntud büroohoone aadressil Pikk 36 on üleni tühi. Seal üüriruudu eest küsitavat 100 krooni pidas Petkina vanalinna kohta ikka väga väikeseks.

Ühe lahendusena on osa maaklereid tema kinnitusel läinud okupatsiooniaja teed - taas püütakse pakkuda vahetust lihtviisil, kokku ja lahku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles