Kasutaja: igale poole säästupirn ei sobi

Mikk Salu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõõgpirn annab soojemat valgust
Hõõgpirn annab soojemat valgust Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Säästupirnide pikaajaline kasutaja Heelika Strelkova ütles, et on üldjoontes küll nendega rahul, kuid ei saa neid kasutada näiteks laualampides ega vannitoas.

«Viis aastat tagasi hakkasime oma kodus kasutama säästupirne. Üldjoontes olen rahul. Ma ei saa teha küll täpset säästuarvutust, kuid usun, et meie maja suuruse kohta (190 m²) on meil võrdlemisi väike elektriarve: talvel umbes 500, suvel 300 krooni. Muidugi tuleb arvestada ka kodumasinaid ning sedagi, et meil pole elektrikütet, nagu näiteks sauna- või põrandaküte,» rääkis Strelkova.

Ta lisas, et osas kohtades ta aga säästupirne kasutada ei saa. «Säästupirn ei lähe kohe põlema ja täisereduse saavutamine võtab aega. Näiteks laualampides kasutan hõõgpirne, sest muidu oleks väga ebamugav. Ka on hõõglambi valgus mahedam ja soojem. Vannitoas kasutan jälle halogeenpirne,» ütles Strelkova.

«Kaks aastat tagasi eksperimenteerisin ka LED-valgustitega, üldse ei sobinud. Valgus oli teistsugune, külmem ja kalgim, vähemalt minu silmale ka justnagu võbisev. Ebameeldiva tunde tekitas. Nii et jah, kui hõõglambid üldse ära kaovad, siis olen küll mures, millega neid asendada.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles