Tallinna kinnisvaraturg elavneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Kinnisvaraturg Tallinnas näitab elavnemise märke, ent paljud ostjad ei hangi korterit endale eluasemeks, vaid püüavad kriisiajal oma vaba raha riskivabalt paigutada.

Paljud firmad teevad sooduspakkumisi ning korteriruutmeetri hind on langenud peaaegu kaks korda, kirjutab ajaleht Pealinn. Eriti aktiivne ostu-müügitegevus on praegu Rabakülas Mustamäel, Vana-Kuuli piirkonnas Lasnamäel ja Kadriorus uute hoonet puhul.

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel arvab, et kinnisvaraturu elavnemine viimasel ajal on täiesti loomulik nähtus. Elamispindade hinnad langevad objektiivsetel põhjustel - ehitajad on sunnitud hindu alandama, sest turg soikus mõni aeg tagasi täiesti.

Seetõttu tekkisid paljudel firmadel probleemid laenu tagasimaksetega, karmistunud pangapoliitika muutis aga paratamatuks mitmete laenude refinantseerimise. Juba valmis objektide hooldamine nõuab firmadelt samuti omajagu väljaminekuid.

Pindi Kinnisvara projektijuht Angelina Ilizina kinnitab, et on tekkinud kliente, kellel ei ole kinnisvara soetamiseks laenu vaja.

Tõnis Rüütli arvates on need inimesed, kes ostavad kortereid raha eest, mis nad said kinnisvara müügist hindade kõrgeima seisu ajal. Või siis raha eest, mida nad kogusid või pangas hoidsid, kuid nüüd, majanduslanguse ajal, kinnisvarasse eelistavad paigutada.

SEB äriarendusjuht Triin Messimas seostab oma raha eest kinnisvara ostmist laenude kallinemisega. Statistika kinnitab, et viimasel ajal ei ole eestimaalaste hoiuste maht kasvanud, sellest lähtuvalt eeldab ta, et viimasel ajal need pered, kellel hoiused olid, on hakanud selle eest kinnisvara ostma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles