Maikuise Kuuba lennuõnnetuse põhjustas pilootide eksimus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. mail Havanna lähistel toimunud lennuõnnetusest pääses eluga vaid üks inimene, surma sai 112 inimest.
18. mail Havanna lähistel toimunud lennuõnnetusest pääses eluga vaid üks inimene, surma sai 112 inimest. Foto: YAMIL LAGE / AFP / SCANPIX

Kuubal mai keskel 112 inimese elu nõudnud lennuõnnetuse põhjustas pilootide eksimus, teatas lennuki Mehhiko omanikfirma.

Global Air, mille tegevuse Mehhiko võimud pärast õnnetust peatasid, ütles, et 18. mail katastroofi sattunud Boeing 737 mustade kastide uurimine näitas, et lennuki õhkutõusmine oli olnud liiga järsk.

«Andmed näitasid, et meeskond tõusis õhku väga järsu nurga all, tekitades tõstejõu puudumise, mis põhjustas lennuki allakukkumise,» ütles kompanii eile Twitteris edastatud avalduses.

1990. aastal asutatud väikefirma ütles, et on täitmas oma vastutust selle traagilise õnnetuse ohvrite ees.

Endised töötajad on süüdistanud lennukompaniid liiga vanade lennukitega lendamises, suutmatuses neid vajalikul määral hooldada ja inimelude ohtuseadmises sellise tegevusega nagu öised lennud ilma radarita.

Kompanii väitel on selliseid süüdistusi fabritseerinud rahulolematud töötajad.

Õnnetusse sattunud 39-aastane lennuk oli läbinud 2017. aasta novembris Mehhiko lennundusvõimude kontrolli.

Global Air oli rentinud seda koos meeskonnaga Kuuba kompaniile Cubana de Aviacion riigisiseseks lennukis Havannast Holguini.

Pealtnägijate sõnul kukkus lennuk alla kohe pärast õhkutõusmist esimest pööret tehes.

Õnnetusest pääses eluga ainult üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles