Nõmme ajaloolise apteegi ruumid pannakse enampakkumisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme vana apteek kolis Nõmme perearstikeskusesse, kus ruumi on suhteliselt vähe.
Nõmme vana apteek kolis Nõmme perearstikeskusesse, kus ruumi on suhteliselt vähe. Foto: Priit Simson

Tallinna linnavalitsus otsustas teha linnavolikogule ettepaneku panna enampakkumisele nüüdseks tegevuse lõpetanud Nõmme vana apteegi ruumid.

Tallinna linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt pannakse Mai tänav 4-1 asuv korteriomand avalikule kirjalikule enampakkumisele alghinnaga 153 000 eurot. Korteriomand moodustab mõttelise osa 2010 ruutmeetri suurusest Mai 4 kinnistust, mille maakasutuse sihtotstarve on 45 protsenti elamumaa ja 55 protsenti ärimaa. Korteriomandi reaalosaks on 217,4 ruutmeetri suurune mitteeluruum.

Mai 4 kinnistu asub Mai tänava ja Raudtee tänava ristumiskoha ning raudtee ja Nõmme jaamahoone läheduses. Kinnistul paikneb kahekorruseline, algselt enne 1910. aastat verandaga suvilaks ehitatud ning 1924. aastal ümber ehitatud ja laiendatud puithoone ja kuur. Ahju- või kaminaküttega hoone teisel korrusel on kaks eluruumi ja esimesel korrusel paikneb mitteeluruum, mis kuulub Tallinna linnale. Mai 4 hoone, milles asus Nõmme vanim apteek, on tunnistatud kultuurimälestiseks.

Mai 4-1 asuva mitteeluruumi korteriomandi reaalosa moodustab hoone esimesel korrusel asuv mitteeluruum, mille koosseisu kuulub kaheksa ametiruumi, laoruum ning kaks sanitaarruumi. Mitteeluruumil on kaks sisse- ja väljapääsu Mai tänavale ning üks sisse- ja väljapääs sisehoovi. Ruumid on heas või rahuldavas seisukorras.

Apteegiruumid olid antud üürile OÜ-le Nõmme Vana Apteek, kuid apteegipidaja kolis Nõmme polikliiniku ruumidesse, millega seoses lõpetati nendega sõlmitud üürileping ennetähtaegselt ning käesoleval ajal seisavad apteegiruumid tühjana. Sellest tulenevalt tegi Nõmme linnaosa valitsus ettepaneku Mai 4-1 asuva mitteeluruumi korteriomandi müümiseks avalikul enampakkumisel.

Vastavalt AS-i Rime Kinnisvara Vahendus eksperthinnangule on Mai 4-1 asuva mitteeluruumi korteriomandi turuväärtuseks 153 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles