Trumpi ainus kaitsja: Rand Pauli arvates on pahameel ajendatud isiklikust vihast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklasest senaator Rand Paul.
Vabariiklasest senaator Rand Paul. Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters / Scanpix

USA Kentucky osariigi vabariiklasest senaator Rand Paul on otsustanud ujuda üldisele kriitikalainele vastuvoolu ja avaldanud oma heakskiitu president Donald Trumpi viisile käia ümber Venemaa ja selle riigipea Vladimir Putiniga.

«Asi on muutunud nii naeruväärseks, et keegi peab astuma esile ja ütlema, et me peaks suhtlema isegi oma vastastega ja avama suhtlusliinid,» ütles ta Politicole.

Ka asus ta rünnakule nende vastu, kes kritiseerisid Trumpi väiteid, et ta usub Putinit, kui viimane kinnitab, et Venemaa ei sekkunud USA valimistesse.  

«Vabariiklased, kes kritiseerivad, on kas sõda soovivad vabariiklased nagu [John] McCain või [Lindsey] Graham või Trumpi-vastased nagu näiteks [Benjamin] Sasse,» põrutas Paul senaatorite suunas. «Neid motiveerib püsiv ja järjepidev sallimatus presidendi suhtes.»

Paul on olnud kaua rahvusvahelistesse konfliktidesse sekkumise vastu ning seetõttu pidanud vihaseid lahinguid vabariiklaste peamiste välispoliitika suuna kujundajatega.

Augusti alguses plaanib Paul sõita Venemaale, et jätkata Trumpi diplomaatilist joont. Ta avaldas lootust, et saab enne reisi presidendiga kohtuda ja arutada, kas on teemasid, mida Trump soovitab tal päevakorda võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles