Väikelennuk tegi hädamaandumise Ämari lennuväljale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslaste väikelennuk, mis tegi täna Ämari lennuväljale hädamaandumise.
Sakslaste väikelennuk, mis tegi täna Ämari lennuväljale hädamaandumise. Foto: Kaitsevägi

Tuule ja suurte vihmapilvede tõttu maandus täna kell 13:54 sakslaste väikelennuk Aquila 210 Ämari lennuväljale.

Lennuk suundus Tallinnast Poola, kuid halva ilma tõttu tuli lend katkestada. Et Ämari lennuväli oli lähim, maandaski piloot lennuki Ämarisse.

«Lennuohutus on meie jaoks kõige tähtsam ja vajadusel teeme kõik selleks, et hädas olev lennuk ohutult lennubaasis maanduda saaks,» ütles Ämari lennubaasi staabiülema kohusetäitja major Andres Sinisaar. Vaatamata sellele, et Ämari lennuväljal puuduvad veel navigatsiooniseadmed ja lennuväli ei tööta ööpäevaringselt, saab seal erakorraliselt vastu võtta hätta sattunud lennuvahendeid.

Lennuvälja eskadrilli rajahoolduslüli ülema kapten Enn Remmeti sõnul teatas õhuseiredivisjoni õhuoperatsioonide juhtimiskeskusele väikelennuki plaanivälisest maandumisest  Lennuliiklusteeninduse AS. «Lennuk jääb praegu Ämari lennuväljale ja sakslased leidsid endale Paldiskis sobiva ööbimispaiga. Loodame, et homme on ilm parem ja nad saavad oma lendu jätkata,» lisas kapten Remmet.

Sel ja tuleval aastal valmib Ämaris minimaalnõuetele vastav vastuvõtva maa toetusega lennuväli, mis võimaldab lisaks õhuturbeoperatsioonide toetamisele ka transpordilennukite vastuvõtmist ja kauba käitlemist.

2013. aastaks ehitatakse Ämaris minimaalnõuetele vastav lennuväli, et vajadusel oleks võimalik õhuturbeoperatsioone teostada Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles