Rohelised: maanteega ei tohi kohalikest üle sõita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Trapido
Toomas Trapido Foto: Mihkel Maripuu

Erakonna Eestimaa Rohelised (EER) väitel on Tallinn-Paldiski maantee ümberehitusel ümberkaudsete elanike arvamusi ja küsimusi ignoreeritud.

Riigikogu EER fraktsioon esitas arupärimised kahele ministrile, mis on ajendatud Tallinn-Paldiski maantee rekonstrueerimise käigus kavandatava trassi mõjupiirkonda jäävate külade elanike murest.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsilt küsiti, miks ei kaasata kohalikke elanikke teede arendamisega seotud aruteludesse. Roheliste väitel ei ole põhilises osas arvestatud 475 elaniku allkirjaga esitatud ettepanekut trassi valiku suhtes.

«Samuti huvitab meid, miks ei tööta projekti koduleht ja kuidas majandusminister kommenteerib maanteeameti ligi aastast viivitust elanike teabenõudele vastamisel,» ütles arupärimiste üleandmisel EER fraktsiooni liige Toomas Trapido.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivilt tahab erakond teada keskkonnamõju hindamisel tehtud märkuste arvestamise ulatust.

«Uurime, kuidas on arvestatud antud projekti võimalikku mõju põhjaveevarudele, kaitstavatele liikidele ja suurulukitele ning kas keskkonnaminister peab normaalseks, et tema poolt algatatud reformid hajutavad ametnike tähelepanu ja segavad sellega sisulist tööd.»

Kavandatava trassi mõjupiirkonda jäävate külade elanikud on korduvalt pöördunud nii ekspertide, maanteeameti kui ka keskkonnateenistuse poole. Kahjuks on kodanike pöördumisi sisuliselt ignoreeritud ega ole neile alati isegi õigeaegselt vastatud, teatas EER.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles