Volikogu komisjon toetas Pealinna ja Stolitsa sulgemise plaani

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe Stolitsa reklaam trammil.
Ajalehe Stolitsa reklaam trammil. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjon toetas oma eilsel istungil otsuse eelnõu, mis näeb ette linnavalitsuse ajalehtede Pealinn ja Stolitsa sulgemise.


Komisjoni otsus iseenesest ei tähenda suurt midagi ning lõpliku otsuse teeb linnavolikogu, kus keskerakondlased hääletavad sotsiaaldemokraat Maimu Bergi poolt esitatud eelnõu suure tõenäosusega maha.

«Juba algusest peale oli selge, et linnavalitsus seda eelnõud ei toeta, mistõttu oli hea üllatus eilne komisjoni hääletus, kus seitse volinikku toetas linna propagandaajalehtede sulgemist ning vaid viis olid sellele vastu,» ütles linnavolikogu liige Berg.

«Viimase kahe nädala jooksul on mulle korduvalt helistatud ning kiidetud, et me sellise algatusega välja tulime. Tundub, et inimesed lausa ootasid sellist eelnõud. Ilmselgelt on ka paljud linnavolinikud aru saanud, et taolised ülelinnalised propagandalehed, mille ambitsioonid ulatuvad üleriigilisteks, on oma aja ära elanud,» märkis Berg.

Tema hinnangul Tallinna kodanike, aga ka ülejäänud Eesti avalikkuse informeerimine Tallinnas toimuvast Pealinna ja Stolitsa sulgemise tagajärjel ei halvene. Elanike otstarbekas informeerimine on tagatud linnaosalehtede kaudu ning informatsiooni levitamise seisukohalt ei ole otstarbekas infot dubleerida. Ajalehe sulgemine hoiaks kokku üle poole miljoni euro.

Bergi esitatud eelnõu nägi ette Pealinna ja Stolitsa levitamise lõpetamise väljaspool Tallinna haldusterritooriumi alates tänavu 1. novembrist ning mõlema väljaande täieliku sulgemise tuleva aasta 1. jaanuariks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles