Siseministeerium: avaldatud palgatõusu numbrid on eksitavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Jüri Pihl
Siseminister Jüri Pihl Foto: Arno Saar/ SL Õhtuleht

Siseministeeriumi teatel ei vasta täna Eesti Päevalehes avaldatud andmed siseministeeriumi tänavuse palgatõusu kohta tõele, tegelikult on ministeeriumi palgad tõusnud 11 protsenti.

«Siseministeeriumi 2007. aasta keskmine palk koos kõigi lisatasudega oli 21 215 krooni. 2008. aasta 1. jaanuaril palk siseministeeriumi töötajatel tõusis, kuid palgasüsteem muutus ka läbipaistvamaks,» teatas ministeerium.

Nimelt ei maksta alates selle aasta algusest siseministeeriumis palgale lisaks mingeid täiendavaid tulemustasusid, kompensatsioone ega kvartaalseid preemiaid.

Ministeeriumi kinnitusel on 2008. aasta keskmine palk koosseisulistel töötajatel 23 431 krooni, mis teeb seega palga kasvuks 11 protsenti. Arvestades ka koosseisuvälise sisejulgeoleku ühendasutuse loomise projektimeeskonnaga, tuleb üldiseks palgakasvuks 16 protsenti.

Sotsiaalmaks ei ole näitaja

Siseministeerium on seisukohal, et ühes kuus väljamakstud sotsiaalmaksu summa ei ole adekvaatne näitaja, võrdlemaks tegelikku muutust töötajate sissetulekutes.

Selle aasta 1. oktoobriks koondas siseministeerium kaheksa ametnikku. Seitsmele koondatud ametnikule maksti vastavalt seadusele koondamishüvitiseks 12 kuu töötasu, ühele ametnikule kahe kuu töötasu. Koondamishüvitised ja nendest tulenev sotsiaalmaks maksti välja septembris.

Siseministeeriumi puhul mõjutas 2007. aastal sotsiaalmaksu kindlasti ka tulemustasu, mida maksti välja kuudekaupa erinevalt. Näiteks on tõepoolest siseministeeriumi 2007. aasta septembris tasutud sotsiaalmaks 1,2 miljonit krooni, sama aasta oktoobris aga näiteks 1,8 miljonit.

«Peame Eesti Päevalehes ilmunud artiklit kahetsusväärselt pealiskaudseks ning eksitavaks,» märgiti ministeeriumi avalduses.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et ministeeriumide palgad on jätkanud tempokat tõusu ka tänavu, sest peamajade keskmine sotsiaalmaksuga maksustatud tasu töötaja kohta suurenes septembris möödunud aastaga võrreldes ligi 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles