Aaviksoo: vene koolide venekeelsete lisaainete plaan on poliitiline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Liis Treimann

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo hinnangul on Tallinna linnavalitsuse plaan lubada vene õppekeelega koolidel lisada õppekavasse venekeelseid aineid poliitilise taustaga.

«Põhimõtteliselt on erinevate lisaainete pakkumine munitsipaalkoolides igati tervitatav,» ütles haridus- ja teadusminister BNSile. «Aga vaadates seda tegevust veidi laiemas kontekstis, siis eks tal selline tugev poliitiline komponent küljes on,» lisas ta.

Venekeelsete lisaainete pakkumisest tingitud eesti keele õppimise soovi langust Aaviksoo siiski ei usu. «Meil on siiski väga mõistlikud noored inimesed, kes teavad, et Eestimaal toimetulekuks on eesti keele oskus äärmiselt oluline ja toime ei tule tulla mitte ainult kooliseinte vahel või kodus, toime tuleb tulla ühiskonnas ja tööturul,» arvas Aaviksoo.

Alates järgmisest õppeveerandist saavad Tallinna vene koolid taotleda linnalt võimalust lisada õppekavasse juurde venekeelseid aineid, et õpilastel oleks nõnda lihtsam kohaneda eestikeelsele õppele üleminekuga, vahendas ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera» teisipäeval.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ütles, et praegu langevad vene koolides eesti keeles õpetatavate ainete riigieksamite tulemused ning Tallinna linn tahab toetada neid koole, kes on esitanud taotluse jääda venekeelseks ning mitte minna 60 protsendi osas üle eestikeelsele õppele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles