Mustpeade maja sai värske fassaadi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade maja.
Mustpeade maja. Foto: Liis Treimann

Sel nädalal lõppesid Mustpeade maja fassaaditööd, mille käigus puhastati ja konserveeriti ka välisseinal olevad tuntud hansalinnade Brugge, Novgorodi, Londoni ja Bergeni vapid.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul võeti fassaaditööd tänavu suvel erakorraliselt ette, kuna järjestikused lumerohked talved ja puudulikud sadeveesüsteemid olid fasaadile tekitanud tõsiseid kahjustusi. Fassaaditööd läksid maksma 30 000 eurot.

Mustpeade maja on oma kauni ning ainulaadse interjööri poolest üks erakordsemaid ning atraktiivsemaid kultuuriobjekte Tallinnas. Majal on olnud läbi aegade esindusfunktsioon – juba sajandeid on see olnud paik Tallinna linna kõrgete külaliste vastuvõtuks.

Tänavu kevadel andis linnavalitsus Mustpeade maja Tallinna Filharmoonia kasutusse, nüüd on maja ka filharmoonia kontserdimajaks ja Tallinna Kammerorkestri kodusaaliks.

Viimane kapitaalremont-restaureerimine Mustpeade majas toimus 1980. aastate lõpul, mil Eestis töötasid Poola restauraatorid. Hiljem on tehtud vaid väiksemaid remonte ning hoone on jõudnud mõnede konstruktsioonide ja sõlmede osas üsna tugevasti amortiseeruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles