Haljas sai mullu 5,6 miljonit krooni kasumit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toidukaupade hulgi- ja jaemüügiga tegelev AS Haljas jäi mullu 5,6 miljoni krooniga kasumisse, 2009. aastal oli ettevõtte kahjum 2,5 miljonit krooni.

Majandusaasta aruandest selgub, et kontserni 2010. aasta käive vähenes võrreldes 2009. aastaga 36 prosenti 139,6 miljoni kroonini, käibe vähenemist põhjustas põhiliselt suhkrumüügi vähenemime. Müügitulust 100,8 miljonit teenis ettevõte Eestis, 23,9 miljonit Kasahstanis ja 5,1 miljonit Aserbaidžaanis.

Jaekaubanduskettide vahel püsib tugev konkurents sooviga pakkuda klientidele soodsamat hinda. Vastav hinnasurve avaldus ka AS-le Haljas, kes müüb jaekaubanduskettidele toiduaineid, märkis ettevõte.

Mullu müüs Haljas oma senise tütarettevõtte AS-i Võhu Vein. Samuti müüdi 2010. aastal 80 protsenti Aserbaidžaanis asuva Haljas AZ aktsiatest. Aktsiate müügi põhjuseks oli ülemaailmne majanduskriis, mis muutis Aserbaidžaanis asuva tütarettevõtte majandustegevuse pikaks ajaks perspektiivituks, märkis ettevõte. Seoses müügiga laekus ettevõttele tagasi välja antud laen summas 4,7 miljonit krooni.

Ettevõttel on 2011. aastal plaanis tütarettevõtte Haljas KZ enamusaktsiate müük.

Aastalõpu seisuga on ettevõttel lühiajalisi alla ühe aastaseid laenukohustusi 7,6 miljoni eest ja pikaajalisi kuni viieaastaseid laenukohustusi 27,9 miljoni krooni eest. Ettevõte on võrreldes 2009. aastaga vähendanud oma laenukohustusi 21,7 miljoni krooni võrra.

Ettevõtte keskmine töötajate arv oli 50 inimest ning töötasukulu koos maksudega moodustas kokku 11,2 miljonit krooni. Võrreldes 2009. aastaga vähenesid tööjõukulud 1,9 miljonit. Kontsernis oli kokku 65 töötajat ja töötasukulu kokku 11,5 miljonit krooni, 2009. aastal maksti töötasudena 17,1 miljonit krooni.

Tegevjuhtkonna ja nõukogu liikmete tasud koos maksudega moodustasid mullu 1,72 miljonit krooni.

Ettevõtte juhatus otsustas 2010. aasta kasumit mitte jaotada ja see lisatakse eelnevate aastate jaotamata kasumile.

Haljas AS omab 20-protsendilist osalust Aserbaidžaanis asuvas Haljas AZ-s, 70-protsendilist osalust Kasahstanis asuvas Haljas KZ TOO-s ja on Eestis asuva Landend OÜ ainuomanik

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles