10 põhjust, miks puhkus Tallinnas veeta

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna saar.
Aegna saar. Foto: Raigo Pajula / Scanpix

Eestis puhkuseplaane tehes mõeldakse tavaliselt mõnele turismitalule või telkimisele, aga kui selleks aastaks on sääskedest ja päikesest villand, võiks kaaluda mõnusat pealinnapuhkust. 

Vanalinn

Foto: Mihkel Maripuu / PM/Scanpix Baltics

Tallinna ajaloolises südames võib kulgeda koos turistivooluga mööda peatänavaid, aga võib otsida ka varjatumaid paiku: sisehoovid, kõrvaltänavad ja peidetumad vaateplatvormid on isegi vahvamad kui need kohad, mida tavaliselt külastatakse.

Vihmahoogude ajal saab varjuda muuseumidesse, mida vanalinn on tihedalt täis pikitud. Näiteks Tervishoiumuuseumis on hariv suhkruteemaline näitus, Loodusmuuseumis saab virtutaalreaalsusprillidega ujuda koos ürgmere kaladega ja Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones tutvuda esimese vabariigi aegse piduliku rõivamoega.

Spaa- ja veekeskused

Kui ilm pole kiita, randa ei saa, aga ujuda tahaks, on Tallinn linn, kus jagub eriilmelisi spaa- ja veekeskuseid igale maitsele. 

Bastionikäigud

Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Kiek in de Köki nimelises kaitsetornis on paljud käinud, aga torni alt avanevates maa-alustes käikudes mitte. Tegu on salapärase ja põneva ajalooretkega, mida saab ette võtta koos Linnamuuseumi giidiga (aeg tuleb eelnevalt kokku leppida). Kuna maa-all on ka suvel külm, võiks sooja jaki kaasa võtta. 

Sittowi näitus KUMUs

Kuni septembri keskpaigani on võimalus osa saada erilisest näituseprojektist «Michel Sittow. Eesti maalikunstnik Euroopa õukondades», mis toob näitusekülastajani Euroopa õukondades kõrgelt hinnatud Eesti päritoluga maalikunstniku Michel Sittowi rariteetsed tööd. Näitus on lummav ka kõigile neile, kes tavaliselt kunstisaali ei satu. 

Kalamaja ja Telliskivi loomelinnak

Kalamaja päevad
Kalamaja päevad Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Põhja-Tallinn on palju muutunud – majad on üles vuntsitud ja värvilised ning pea igal teisel tänaval on mõni kodune kohvik või pagaripood, kuhu sisse astuda. Kalamaja külastamise käigus võiks väisata ka Telliskivi loomelinnakut, kus lisaks restoranidele ja kohvikutele leiab arvukalt Eesti disainerite poode.

Seikluspargid

Mitte üheski teises linnas pole nii palju aktiivset tegutsemist, tähelepanu ja julgust nõudvaid seiklusparke kui Tallinnas, valida saab Pirita, Zoo (asub Veskimetsas loomaaia kõrval) ja Nõmme vahel.

Jääkarud ja teised loomad

Jääkaru Aron ujumas
Jääkaru Aron ujumas Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna loomaaia üheks külastatumaks atraktsiooniks on uus jääkarude kodu, kus saab hea õnne korral Aroniga ninad (läbi klaasi) kokku panna ning vaadata karusid ujumas ja mängimas.

Jääkarumaailm asub loomaaia Paldiski maantee poolse värava lähedal. Lisaks jääkarude uuele kodule on loomaaias veel palju uut, muuhulgas on mitmetel loomadel väikesed pojad.

Brunchid

Puhkusel on aega rohkem kõigeks, isegi toidu nautimiseks. Pühapäeva hommikused/ennelõunased brunchid on heaks võimaluseks perega kella vaatamata rootsi lauas erinevaid toite nautida. Brunchi pakuvad mitmed Tallinna hotellid ja restoranid. 

Väljasõidud väikesaartele

Aegna saar
Aegna saar Foto: Raigo Pajula / Scanpix

Tallinnast on korralik liinilaevaühendus nii Aegna kui Naissaarega, kuhu võib kena ilmaga hommikul minna ja õhtul tagasi tulla. Kaasa tuleks võtta mugavad jalanõud, ujumisriided ja oma piknikuvarustus. 

Kontserdid, festivalid ja suveetendused

Tallinnas toimub suvel igal päeval mõni muusikasündmus või etendus ja seda nii igale eale kui maitsele.

Soovitused kogus kokku Tallinki hotelliketi äriarenduse juht Kaidi Krimm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles