Tallinna kultuuripäevad Moskvas tekitavad suurt huvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapeade vastuvõtt Moskvas Tallinna kultuuripäevade avamisel.
Linnapeade vastuvõtt Moskvas Tallinna kultuuripäevade avamisel. Foto: Raepress

Eile õhtul Moskvas alanud Tallinna kultuuripäevade avamiskontsert anti rahvast täis saalile ja publik oli kontserdist liigutatud.

Moskva muusikamajas avasid kultuuripäevad eile õhtul Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Moskva linnapea Juri Lužkov. 2000-kohaline saal oli rahvast täis ning kohal oli palju ajakirjanikke ja avaliku elu tegelasi.

Kontserdil kõlas valdavalt Eesti heliloojate muusika, kaks viimast lugu pühendati Tallinnale ja Moskvale. Viimase loo ajal püsti seisnud publik oli ilmselgelt liigutatud, kõlanud muusika läks neile hinge, teatas Raepress.

Pärast kontserti toimus hotellis National linnapeade Edgar Savisaare ja Juri Lužkovi vastuvõtt kultuuripäevadest osavõtjatele ja külalistele.

Lužkov ütles oma kõnes, et Tallinn on oma mastaapidelt inimestele lähemal kui suurlinn Moskva. «Moskva on nagu pulbitsev vulkaan,» tunnistas linnapea. Lužkov avaldas lootust, et edukas suhtlemine kultuurivallas kandub edasi ka majandusse, mis võiks olla kasutoov mõlemale linnale.

Eile avati Moskvas ka Eesti filmide programm ning kaasaegse kunsti näitus. Täna toimuvad Tallinna delegatsiooni liikmete mitmed kohtumised Moskva linnavalitsuse ja äriringkondade esindajatega. Linnapea Edgar Savisaar kohtub Vene Riigiduuma väliskomisjoni esimehe Konstantin Kossatšoviga ja tuntud teatritegelase Oleg Tabakoviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles